This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.

WHERE SAFE PIERCING MEETS FINE JEWELRY

Implant grade titanium of chirurgisch staal?

Implant grade titanium of chirurgisch staal?

Het verschil tussen de kwaliteiten in titanium en waarom het zo belangrijk is.

Wat ik zeer vaak hoor van mensen is “Ik ben gepierct met chirurgisch staal, aangezien het in de chirurgie gebruikt wordt zal het wel topkwaliteit zijn.” FOUT!

 

Chirurgisch staal.

Chirurgisch staal is een overkoeplende term die voor elk metaal gebruikt wordt die onder andere in medische sectoren gebruikt wordt. Maar er is hier geen standaard nog exacte definitie van. Deze term wordt toegepast voor elk roestvrij soort metaal. Denk aan tapinstalaties in cafés, tafels, stoelen, keukengerief, deurklinken, autogereedschap…

 

Foto credit ‘Amato Fine Jewelry and Body Piercing” Links zie je implant grade titanium, rechts chirurgisch staal. Ook is dit intern geschroefd en extern geschroefd, daar schrijf ik in een andere blog over.

 

Aangezien hier geen standaard voor is kunnen fabrikanten alles gebruiken voor de legering van dit metaal, daarom noemen wij dit in de piercing industrie ‘misterie metaal’. De goedkoopste en meest gebruikte legering voor chirurgisch staal is nikkel. Een groot percentage mensen in onze cultuur heeft hier een bepaalde reactie of allergie op en dit kan zorgen voor een zeer ongelukkige piercing.

Ook is de afwerking van piercings uit chirurgisch staal zeer laag waardoor ze niet gepolijst zijn en vaak krasjes bevatten die dan bacteriën en irritaties meebrengen in een genezende piercing.

Ook zijn deze piercings in aankoop zeer goedkoop en kunnen piercers op deze manier een heel mooie winst marge maken.

 

Implant grade titanium (ASTM F-136 ELI)

Bij Inksane gebruiken wij enkel en alleen implant grade titanium en massief goud, zowel voor startende als genezen piercings.

Wat betekend dit nu?

ASTM = American Standard Test Method

F = Metalen die gebruikt mogen worden bij medische toepassingen

ELI = Extra Low Interstitial, a hogere graad metaal die voor langdurige implantaten gebruikt mag worden. Zoals een nieuwe knie of heup implantaat.

 

Laat ons even verdiepen op ASTM. Fabrikanten die met metaal werken volgens ASTM moeten aan bepaalde regels voldoen, en moet van alles een ‘Mill Certificate’ maken die gecontroleerd wordt door ASTM zelf. Dit is een document waar de chemische samenstelling van het volledige product op staat en zo heel duidelijk is wat er allemaal in de legering van dat metaal zit tot in de kleinste details. Vaak gaan Europese leveranciers deze gaan vervalsen, maar deze fabrikanten zijn bekend bij ASTM en hun namen zijn bekend.

 

De Europese Unie heeft in 2009 een regulatie gemaakt dat een bepaalde hoeveelheid nikkel aanvaardbaar is, ook in juwelen.

“Maar als we weten dat nikkel slecht is, waarom staat Europa dit dan toe?” Dezelfde reden als, waarom er nog sigaretten worden verkocht.

 

Er bestaat ook zoiets als ASTM F-138, dit is implant grade chirurgisch staal. Piercings die dus ook door dit test proces gaan en er zeker van zijn dat er onder andere geen nikkel in het proces komt.

 

Aangezien ASTM juwelen enkel in Amerika worden geproduceerd waar deze stap per stap gecontroleerd en getest worden en wij hierop import belastingen en douane kosten moeten betalen zijn deze juwelen wat duurder op het einde van de rekening, ook duurt dit wat langer om dit te verkrijgen door transport.

Daarom zijn onze prijzen bij Inksane net iets duurder en werken veel piercers in Europa nog niet met deze kwaliteit.

Meer en meer fabrikanten in Europa beginnen hier wel op te letten en doen hun best om hiernaar te streven maar dit zal nog een eindje duren.

Veel Amerikaanse leveranciers hebben ondertussen verdelers in Europa en UK waardoor we deze juwelen steeds rapper en rapper kunnen verkrijgen, maar de prijs blijft hetzelfde.

 

Voor mij is de veiligheid van de klant en een goede genezing het belangrijkste en daarom zijn onze prijzen soms een beetje duurder dan in andere shops.

 

 

Prijzen zijn inclusief basis juweel, we hebben andere juwelen voor elk budget.

 

Vervangen, verzorgen van klanten bij hun eerste wissel 0€

Vervangen, verzorgen piercings 5€

 

Oorlel 35€ voor 1, 60€ voor 2.

Tepel 55€ voor 1, 100€ voor 2.

Navel 55€.

Tong 60€ (gratis mondspoeling).

Industrial / Scaffold 60€ (gebruik van 2 apparte steriele naalden).

Micro-Dermal 55€ voor 1, 100€ voor 2.

Surface piercing 60€.

Overige oor, neus en orale piercings 50€.

 

Ik plaats geen intieme piercings. 
Afspraken kunnen gemaakt worden voor Inksane Roeselare op maandag en zaterdag of Inksane Sint-Niklaas op woensdag.

 

                                                            

Leave a comment