Deze winkel vereist dat javascript is ingeschakeld om sommige functies correct te laten werken.

What is surgical or stainless steel and why is it unsafe for healing piercings.

Wat is chirurgisch of roestvrij staal en waarom het onveilig is voor helende piercings.

Chirurgisch of roestvrij staal is niet gemaakt of veilig om in het lichaam te worden gedragen!

Allereerst is geen van deze metalen hypoallergeen, wat betekent dat beide metalen sporen van nikkel, koper, lood en chroom bevatten.

Wat is het verschil tussen de twee?

roestvrijstalen gereedschap

Roestvrij staal wordt vooral in de culinaire sector gebruikt voor gereedschappen en oppervlakken. Zoals potten, pannen, messen etc..
Door een hoog chroomgehalte heeft dit metaal een hoge corrosie weerstand. Toch wordt het nog steeds gemakkelijk bekrast en is het erg moeilijk om deze metalen glad te poetsen.

Chirurgisch staal is een variant van roestvrij staal, maar gemaakt voor biomedisch gebruik in gereedschappen en apparaten. Dus niet voor implantaten zoals sommige piercers misschien zeggen. Vrijwel alle klemmen, naalden etc.. zijn gemaakt van deze staalsoort.
Deze staalvariant heeft de hoogste corrosie weerstand, dus veilig voor langdurig gebruik in medisch gereedschap maar is nog niet op deze manier af te werken en heeft ook niet de juiste legeringen om in het lichaam te dragen voor een genezende wond.

De meeste van onze tools in de piercing industrie of gemaakt van een van deze metalen. Voor sieraden zullen we altijd een hypoallergeen metaal kiezen, zoals titanium van implantaatkwaliteit, 14 kt goud of hoger.

Onderstaande afbeelding toont het verschil tussen titanium van implantaatkwaliteit (links) en roestvrij staal (rechts)

implantaatkwaliteit vs stalen piercing jewerly
Fotocredit: Lynn Loheide

Er is ook zoiets dat implantaat staal wordt genoemd, het is een stuk duurder dan chirurgisch of roestvrij staal en is expliciet gemaakt om gedurende lange tijd in het lichaam te worden gedragen.

Een van de verschillen tussen titanium van implantaat kwaliteit is dat staal van implantaat kwaliteit zwaarder is, dit kan voor sommige mensen de voorkeur hebben voor sieraden met een grotere maat of intieme piercings.

Andere onveilige materialen voor een genezende wond of langdurig gebruik:

Zilveren of sterling zilveren sieraden: je kunt dit metaal in je lichaam dragen als je piercing is genezen en als je geen metaalgevoeligheden hebt.
Zilver is een metaal dat oxideert wanneer het in contact komt met onder andere vloeistoffen. Een genezende wond maakt veel wondvocht aan en de zilveroxidatie kan infecties of zelfs zilveren tatoeages onder het huidoppervlak veroorzaken, waardoor er zwarte vlekken op de huid achterblijven.

Sieraden van acryl: dit soort plastic kan niet worden gesteriliseerd omdat onze autoclaven tot 134°C kunnen stijgen en de sieraden zouden smelten als we ze proberen te steriliseren.
Het geeft ook kankerverwekkende gifstoffen af boven de 20°C, zo gedragen in ons lichaam met een veel hogere temperatuur dat dat zou betekenen dat acrylsieraden de hele tijd gifstoffen afgeven. bijvoegen.

Sieraden met PVD-coating: Het is onmogelijk om zeker te weten welk metaal de leverancier eronder heeft gebruikt, meestal zullen ze ons piercers vertellen dat het titanium is, maar we hebben geen manier om dit zeker te weten. Met het risico dat wanneer de PVD scheurt, wat uiteindelijk zal gebeuren, het mysterieuze metaal eronder in contact komt met je huid en mogelijk irritaties of zelfs infecties veroorzaakt als de splinter van de PVD vast komt te zitten in je genezende wond.

Al onze piercingsieraden bij La p'tite Rebelle zijn van implantaat kwaliteit of massief 14kt goud of hoger. Al ons titanium van implantaat kwaliteit heeft Mill-certificaten (die niet nep zijn zoals veel Europese en Aziatische bedrijven doen om de verkoop te stimuleren) en al ons goud heeft testcertificaten.

Met deze certificaten kennen we de exacte samenstelling van onze metalen en weten we dat wat we je verkopen veilig is voor verse piercings, maar ook veilig om jarenlang in het lichaam te worden gedragen.

Check de webshop voor meer.

Laat een reactie achter