Deze winkel vereist dat javascript is ingeschakeld om sommige functies correct te laten werken.

Tragus Piercing - The Ear piercing Series

Tragus Piercing - De Oorpiercing Series

Alles wat je moet weten over tragus piercings. Pijnniveau, healing, anatomie, sieraden inspiratie.

Wat is een traguspiercing?

Een tragus piercing is een oorpiercing in het kleine stukje kraakbeen of kleine 'flapje' dat je gehoorgang bedekt.

wat is een tragus piercing

 

Anatomisch gezien kunnen de meeste mensen het piercen. Het kleine 'flapje' moet groot genoeg zijn om sieraden veilig te kunnen dragen.

Als deze 'flap' te klein is, heb ik gezien dat de tragus meer naar binnen in het gezicht wordt gepiercet, maar dit kan veel problemen veroorzaken tijdens de genezing en daarna. Dit kan leiden tot problemen met kauwen, migratie, overmatige zwelling, lelijke littekens en de achterkant van de sieraden; die zit dan verder in de gehoorgang; kan op den duur erg frustrerend zijn. Check dus altijd de reviews en portfolio van je piercers voordat je een afspraak maakt.

Wat te verwachten bij het laten piercen van je tragus.

Zoals elke piercing kan een tragus op meerdere manieren gepierced worden.

Sommige piercers piercen dit van binnenuit en gebruiken een gebogen naald en geven druk met hun vingers. De meeste piercers piercen van buiten naar binnen en zullen een soort gereedschap gebruiken om te helpen met de tegendruk.
Bij beide technieken voelt u enige druk en een zeer korte, snelle naaldprik en dat is alles.

Er is ook een techniek waarbij een piercer klemmen rond de tragus gebruikt, er is niets mis met het gebruik van klemmen, maar ik ben geen grote fan omdat ze vaker wel dan niet de natuurlijke positie van de huid vervormen wat kan leiden tot een zeer ondiepe of zeer diepe piercing. Het kan ook extra trauma of zwelling aan de piercing en de huid toevoegen.

 

Pijn niveau

Wanneer je door een ervaren piercer gepierced wordt, doet een tragus piercing niet zo veel pijn. De meeste van mijn klanten beoordelen het met 4/10.

 

Hoe geneest het?

Wanneer een tragus vers is gepierced, zullen de sieraden wat langer zijn, zodat je piercing ruimte heeft om te zwellen.

Na 8 weken ongeveer is je piercing klaar voor een kleinere maat zodat je sieraad mooi past. Dit betekent niet dat je piercing genezen is, het betekent dat je de 3e fase van genezing ingaat. Het duurt nog een paar maanden voordat je piercing volledig genezen is, dus blijf je nazorg doen.

In een Belgisch klimaat heeft een traguspiercing gemiddeld 6 maanden nodig om te genezen.

 

Tragus piercing Nazorg

De nazorg van een tragus is vergelijkbaar met alle kraakbeenpiercings. Spoel één keer per dag af met stromend water, bijvoorbeeld tijdens het douchen, zodat eventuele korstjes los kunnen komen en vanzelf kunnen wegspoelen.

Gebruik een steriele zoutoplossing nazorg zoals Neilmed piercing nazorg , 2 keer per dag.

En als laatste houd je je piercing droog.

Persoonlijk raad ik het gebruik van wattenstaafjes niet aan voor de dagelijkse reiniging, maar als je korstjes hebt die er maar niet af komen, is het beter om de korst af te spoelen en een wattenstaafje met wat Neilmed erop te gebruiken om van die hardnekkige korstjes af te komen.

Vermijd te allen tijde druk tijdens het genezen van je tragus piercing, dus niet slapen op de piercing, geen oordopjes of oortelefoons gebruiken.
Wees ook voorzichtig bij het aanbrengen van make-up, foundation of wegvliegend poeder kan in je piercingwond terechtkomen en problemen of infecties veroorzaken in de eerste stadia van genezing.

 

Past het bij mijn levensstijl?

Ik raad deze piercing niet aan voor:

  • Artsen als u regelmatig een stethoscoop moet gebruiken.

  • Boxers of andere sporten waarbij je een hoofdbeschermer moet dragen of een hoger risico hebt om direct veel druk op de piercing uit te oefenen.

  • Wanneer u gewoonlijk met oordopjes slaapt en onrustig zou zijn als u deze voor een langere periode moet vermijden.

 

Sieraden inspiratie

diamant tragus piercing

Dubbele tragus piercing

titanium tragus piercing

gouden kralen tragus piercing sieraden

Tragus piercing met hangertje

witgouden drie-eenheid diamanten tragus piercing

 

Mythen versus realiteit

Sommige van de mythes die ik heb gehoord over traguspiercings, is dat ze migraine kunnen genezen, honger kunnen verminderen en helpen bij het afvallen. Een piercing zal nooit iets genezen. Piercings zijn decoratief en een uitdrukking van identiteit, stijl of fashion statement.

Een andere mythe is dat je doof kunt worden nadat je een traguspiercing hebt gekregen. Als je naar een gerenommeerde piercer gaat, die weet wat ze doen en kwaliteitsjuwelen gebruikt, ben je absoluut in veilige handen.

 

Ben je er zeker van dat dit de piercing voor jou is?? Boek een piercing afspraak of neem contact met mij op voor verdere vragen.

Laat een reactie achter