Deze winkel vereist dat javascript is ingeschakeld om sommige functies correct te laten werken.

Most frequently asked questions of 2023

Meest gestelde vragen van 2023

Dit zijn enkele van de vragen die ik het afgelopen jaar heb gehoord. Staat jouw vraag er niet bij, laat het me weten :)

 

1. Hoe lang duurt het voordat een piercing geneest?

Gemiddeld zou ik zeggen 6 tot 9 maanden voor kraakbeenpiercings. Een doorboorde kwab (doorboord met een naald) geneest een stuk sneller, 6 tot 8 weken.

Voor meer informatie, lees de volgende blog.

Er zijn meerdere fasen bij het genezen van een piercing, in theorie spreken we over genezen wanneer het littekenweefsel is gevormd, wat een jaar of langer duurt.

In de praktijk spreken we van genezen als de piercing niet gevoelig aanvoelt bij aanraking, dit duurt ongeveer 6 maanden (bij kraakbeen).

 

2. Doen piercings pijn?

Het pijnniveau varieert van persoon tot persoon en van piercing tot piercing.

De hulpmiddelen die gebruikt worden bij het piercen en de vaardigheden van de piercer hebben veel invloed, maar ook je gezondheid of immuunsysteem; als je die dag goed hebt gegeten, goed hebt geslapen...

Een veel voorkomende misvatting is dat een piercingnaald meer pijn doet dan een piercingpistool. Dit is absoluut onjuist. Een piercingnaald doet het minst pijn, gevolgd door de Europese canule-naald die vaak in Europese piercingstudio's wordt gebruikt en het pijnlijkste is het piercingpistool.

 

3. Kan ik zwemmen met een frisse nieuwe piercing?

Nee. Dit omvat badkuipen, jacuzzi's, zwembaden, meren, oceaan...

Redenen zijn de reinheid van het water, chemicaliën in het water, bacteriën in de behuizing van de kuipen...

Chloor is een zeer agressieve chemische stof voor piercings en veroorzaakt bijna net zoveel schade aan een piercing als alcohol.
Weetje: de gele kleur en glans van uw goud kan lichter worden als het regelmatig in chloor wordt ondergedompeld.

Wij adviseren om je piercing de eerste 6 weken van genezing niet in ‘plassen’ water onder te dompelen. Langer heeft de voorkeur.

4. Wat zijn de beste sieraden voor initiële piercings?

Wat de kwaliteit betreft, zou ik titanium van implantaat kwaliteit zeggen voor het plaatsen van een nieuwe of genezende piercing. De bovenkant kan van titanium van implantaat kwaliteit zijn of van 14-karaats goud.

Qua stijl hangt het per piercing af, maar bij de meeste piercings zijn de ringen wel of niet geschikt om mee te beginnen.


5. Hoe kan ik een nieuwe piercing schoonmaken of verzorgen?

Mijn nazorg instructies vindt u hier .

Het verzorgen van de sieraden na de eerste genezingsfase kan met een zachte babytandenborstel. Ik bewaar er altijd een onder de douche, telkens als ik mijn haar was en mijn piercings lange tijd onder stromend warm water heb ondergedompeld. Eventuele korstjes of aanslag die ik heb, zijn losgeraakt. Vervolgens poets ik ze onder de douche voorzichtig weg met een hele zachte tandenborstel. Vergeet niet te controleren of al je piercings goed gesloten zijn nadat je dit hebt gedaan.

6. Kan ik mijn piercing sieraden verwisselen tijdens de genezingsfase?

Ja, je piercer kan je sieraden bijna altijd verwisselen, ongeacht hoe ver je al bent met genezen.
Afhankelijk van hoe ver je in de genezingsfase bent, moeten de sieraden echter altijd geschikt zijn voor de genezingsfase waarin je je bevindt.
Overleg altijd met je piercer.

 

7.Wat moet ik vermijden na het zetten van een piercing?

Vermijd het aanraken of draaien van de piercing.
Vermijd directe druk op de piercing.
Vermijd chemicaliën of alcohol op de piercing.
Vermijd dat de piercing blijft haken bij het omkleden, bij het knuffelen van iemand, bij het wassen/stylen van je haar...

 

8.Kan ik een piercing zetten als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Nee, je kunt geen piercings krijgen als je zwanger bent. Ja, je kunt een piercing krijgen tijdens het geven van borstvoeding (geen tepelpiercing)

2 redenen. 1. Je hebt een gezond immuunsysteem nodig om een ​​piercing te genezen. Als je zwanger bent, is je immuunsysteem druk bezig met andere dingen en heb je geen extra energie om een ​​piercing ernaast te genezen. De genezing gaat extreem langzaam tijdens de zwangerschap, wat mij bij reden nummer 2 brengt: wanneer de genezing zo langzaam gaat, of wanneer je immuunsysteem druk bezig is met andere dingen, heeft je piercing een veel grotere kans om geïnfecteerd te raken, geïrriteerd te raken... Als je zwanger bent en je piercing ontstoken raakt, kan dit zeer schadelijk zijn voor de foetus.

Tijdens het geven van borstvoeding is je immuunsysteem nog steeds een beetje verzwakt, maar al beter. De genezing zal dus iets langzamer zijn dan normaal, maar wel haalbaar. Het enige wat ik graag wil vermelden is dat je niet kunt slapen op een genezende piercing. Afhankelijk of het je goede of slechte kant is, is je slaap erg belangrijk als nieuwe moeder.
Als u comfortabel slaapt met een reiskussen enz., dan bent u van harte welkom.

 

9.Hoe kies ik de juiste piercing studio?

Je eerste rode vlag zou moeten zijn als ze een piercingpistool bezitten. Elke piercer die zelfs maar een minimale kennis heeft van hoe een piercing geneest en hoe deze het lichaam beïnvloedt, weet automatisch waarom we onder geen enkele omstandigheid een piercingpistool zouden gebruiken. Als u het als professional gebruikt, bekommert u zich niet om de gezondheid van uw klanten of heeft u geen kennis van het bovenstaande.

Studio's die sieraden met externe schroefdraad gebruiken (sieraden waarbij de draad op de paal zit) of studio's die met zilver en/of chirurgisch staal zijn doorboord, zouden een andere waarschuwingssignaal moeten zijn. Meer info, klik hier.

Om hygiënische, steriliteit- en veiligheidsredenen dient u gepiercet te worden in een aparte piercingruimte, die uitsluitend bestemd is voor het piercen. Niet voorin of ergens in de studio.
Je sieraden en piercing gereedschap moeten worden gesteriliseerd terwijl je toekijkt.

 

10. Kan ik mijn eigen sieraden meenemen voor een piercing?

99% van de tijd, nee.
Als het sieraad nog in een ongeopende sterilisatie sealbag zit, is het merk en de kwaliteit van het sieraad controleerbaar en zijn het soort sieraad + maat geschikt voor de door jou gewenste piercing. Dan zou het mogelijk zijn.

    Laat een reactie achter